4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, voorgerecht, bijgerecht
home recepten Auberginesalade met feta en tomaat

Auberginesalade met feta en tomaat

ingrediënten


20 min
4 personen
cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

foodprocessor

  • 1 Verwarm de oven voor op 250°C.
  • 2 Prik met een vork hier en daar gaatjes in de ongeschilde aubergines. Leg de aubergines net zo lang in de hete oven tot zij van binnen zacht en gaar zijn en de schil er hier en daar zwart geblakerd uitziet.
  • 3 De oventijd, die minstens een half uur bedraagt, hangt af van de grootte van de aubergines. Snijd de aubergines in de lengte door en schep het vruchtvlees in een kom. Laat afkoelen.
  • 4 Pureer het vruchtvlees samen met de sjalotjes en de gepelde knoflookteentjes met behulp van de foodprocessor.
  • 5 Roer het citroensap, de olijfolie en yoghurt door de puree. Breng deze op smaak met zout en een snufje cayennepeper.
  • 6 Zet de afgedekte auberginesalade een uur in de koelkast.
  • 7 Verdeel de auberginesalade over schaaltjes en garneer met stukjes feta, plakjes tomaat en fijngehakte peterselie.

bereidingstip

Eet bij dit gerecht warm gemaakt Turks brood, stokbrood of ciabattabrood.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 7 gram