- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC of verhit een grillpan. Meng de aubergineplakken met de ui en een scheutje arachideolie. Rooster de aubergine en ui 20 minuten op een bakplaat in de oven of gebruik de grillpan.
- 2 Kook intussen de aardappels 15 minuten. Kook de sugarsnaps 8-10 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin en houd apart.
- 3 Meng alle ingrediënten voor de raita. Schep de raita in een schaaltje en garneer met muntblaadjes. Verwarm de kokosmelk met 4-5 eetlepels kormapasta. Schep de aubergine, ui, aardappels, sugarsnaps, sojaboontjes (edamame) en limoensap erdoor. Verwarm zonder te koken.
- 4 Serveer de auberginecurry bestrooid met de amandelen. Geef de raita apart erbij. Lekker met naan.
bereidingstip
Vervang de kormapasta in deze auberginecurry door kormasaus en neem dan de helft van de kokosmelk. . Neem in plaats van edamameboontjes diepvriesdoperwten, kleine tuinbonen of kikkererwten in dit recept.. Maak de kormasaus voor dit recept zelf van 2 gefruite sjalotjes of 1 ui met 2 teentjes knoflook, 2 theelepels kurkuma, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 400 ml kokosmelk en 100 gram gemalen amandelen.