4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
home recepten Auberginecarpaccio met rauwe ham en roquefort

Auberginecarpaccio met rauwe ham en roquefort

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

150 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram roquefort
12 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 kleine aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Bestrooi de plakken aubergine met zout en zet ze weg in een vergiet met een bord erop dat verzwaard is, bijvoorbeeld met een vol conservenblik. Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en bestrijk ze met olijfolie.
  • 2 Bak de aubergine kort in een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de plakjes in een ronde waaiervorm op 4 borden en bestrijk licht met pesto.
  • 3 Verdeel de plakken ham met de kaas en de tomaatjes over de aubergine. Bestrooi met peper en garneer met basilicum.

bereidingstip

In plaats van aubergine is courgette ook lekker.. Vervang de rauwe ham door fricandeau, gerookte kip of beenham.

wijnadvies

Licht gekoeld rood: Mastio della Loggia Bardolino. Rosé: Vega Libre of Viña Maipo. Wit: Sensas Chardonnay of Mastio della Loggia Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 17 gram