4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Aubergine-linzenstoof met pitapuntjes

Aubergine-linzenstoof met pitapuntjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

800 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een stoofpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aubergine, tomatenblokjes, linzen, komijnpoeder en bouillon toe en laat 10 minuten stoven.
  • 2 Snijd intussen de pitabroodjes in kwarten. Verhit de overige olijfolie en bak hierin de pitapuntjes in circa 4 minuten knapperig. Keer halverwege.
  • 3 Schep de stoof in kommen en bestrooi met de feta en koriander. Serveer met de knapperige pitabroodjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 17 gram