gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Atjar met bloemkool, wortel en tauge

Atjar met bloemkool, wortel en tauge

ingrediënten


20 min
3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 glazen pot

  • 1 Was de taugé in een zeef of vergiet en laat uitlekken. Schep de taugé, rode peper, winterwortel en bloemkool door elkaar.
  • 2 Verwarm de azijn met 250 ml water, 1 theelepel zout, de kurkuma, gemberpoeder en suiker. Giet dit mengsel over de groenten en laat afkoelen. Schep deze atjar in een schone glazen pot met deksel en bewaar in de koelkast.

bereidingstip

Gebruik bij nasi goreng en andere oosterse gerechten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram