4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Aspergesoep met makreel

Aspergesoep met makreel

ingrediënten


35 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 gerookte makreel
125 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd de asperges in stukjes van circa 5 cm.
  • 2 Smelt de boter in een grote pan op een lage stand. Bak hierin de asperges en ui circa 8 minuten.
  • 3 Voeg de aardappel, knoflook en bouillon toe en kook circa 15 minuten, tot de asperges en aardappel gaar zijn. Pureer en zeef de soep.
  • 4 Houd 4 eetlepels room achter, voeg de rest van de room toe aan de soep en roer goed door. Verdeel de soep over kommen en giet steeds 1 eetlepel room in elke kom.
  • 5 Trek de makreelfilets iets uit elkaar en verdeel over de soep. Garneer met de bosui en serveer met het stokbrood.

bereidingstip

Maak ook eens aspergesoep van het kookwater van asperges.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 12 gram