4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Aspergesaus

Aspergesaus

ingrediënten


10 min
4 personen
50 milliliter kookroom light
1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

25 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

10 gram bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de sjalot en snijd de bieslook fijn.
  • 2 Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. op een lage stand. Voeg de bloem toe en laat al roerend 2 min. garen.
  • 3 Schenk de wijn en 100 ml water erbij. Mix met een garde tot de saus begint te binden en dikker wordt. Schenk nog 100 ml water erbij en mix tot een gladde saus.
  • 4 Verkruimel het bouillonblokje boven de saus en voeg de kookroom toe. Laat af en toe roerend 2 min. zachtjes koken.
  • 5 Roer de bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 102 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 1 gram