- 1 Verhit de olie en 10 gram boter in een koekenpan en bak de champignonplakjes in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Schep ze tijdens het bakken om.
- 2 Schep ze uit de pan in een kom. Doe de rest van de boter in de pan en bak de kipfilets in ongeveer 20 minuten door en door gaar. Leg de takjes rozemarijn tussen de kipfilets. Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
- 3 Verwijder de takjes rozemarijn als de kip gaar is. Kook intussen de asperges in lichtgezouten water in ongeveer 15 minuten nét gaar en laat ze uitlekken.
- 4 Bereid de champignonsaus volgens de aanwijzing op de verpakking, maar vervang de helft van de toe te voegen melk of het water door witte wijn.
- 5 Roer de gebakken champignons en het braadvocht van de kipfilets door de saus en breng op smaak met peper en zout.
- 6 Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Leg op elk bord de onderste helft van een kipfilet. Leg daar enkele asperges bovenop. Dek de asperges toe met de bovenkant van de kipfilet.
- 7 Schenk de champignonsaus hier overheen. Strooi er een beetje paprikapoeder en peterselie over. Serveer bij dit gerecht bijvoorbeeld gekookte rijst.
bereidingstip
Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.. Vervang de witte wijn door eenzelfde hoeveelheid kookroom. . Garneer het gerecht met takjes rozemarijn.. Laat de fijngehakte peterselie achterwege.
wijnadvies
Een levendige Rijnse Riesling Kabinett, lekker gekoeld geschonken (9-11°C), zal hier heerlijk smaken. Witte Côtes du Rhône of Côtes du Roussillon passen eveneens voortreffelijk (9-11°C).