4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Asperges met gerookte zalm en ei

Asperges met gerookte zalm en ei

ingrediënten


35 min
4 personen
200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje azijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram witte asperge

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Kook de aardappels gaar in water met een snuf zout.
  • 2 Giet af en roer de room op een lage stand erdoor. Voeg de boter toe en stamp de aardappels tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de dille erdoor.
  • 3 Zet intussen de asperges met de kopjes naar boven in een aspergepan of grote pan kokend water met zout. Kook de asperges in circa 20 minuten beetgaar.
  • 4 Kook de eieren in circa 6 minuten halfzacht tot hard.
  • 5 Neem de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Verdeel de asperges over 4 borden. Schep een portie aardappelpuree erbij en leg de zalm ertussen. Leg de eieren erbij en serveer direct.

bereidingstip

Vervang de zalm in dit recept door dungesneden rauwe ham. . Neem peterselie in plaats van dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 23 gram