- 1 Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Kook de aardappels gaar in water met een snuf zout.
- 2 Giet af en roer de room op een lage stand erdoor. Voeg de boter toe en stamp de aardappels tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de dille erdoor.
- 3 Zet intussen de asperges met de kopjes naar boven in een aspergepan of grote pan kokend water met zout. Kook de asperges in circa 20 minuten beetgaar.
- 4 Kook de eieren in circa 6 minuten halfzacht tot hard.
- 5 Neem de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Verdeel de asperges over 4 borden. Schep een portie aardappelpuree erbij en leg de zalm ertussen. Leg de eieren erbij en serveer direct.
bereidingstip
Vervang de zalm in dit recept door dungesneden rauwe ham. . Neem peterselie in plaats van dille.