gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Asperge-tortillapizza

Asperge-tortillapizza

ingrediënten


20 min
handje rucola

dit product is niet beschikbaar

150 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

8 groene asperges
100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue met deksel

aluminiumfolie

  • 1 Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220ºC. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Vouw een stuk aluminiumfolie dubbel zodat het groot genoeg is om het hele rooster te bedekken. Afhankelijk van het formaat van het rooster kun je 2 of 4 tortilla’s tegelijk bakken.
  • 3 Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een snijplank. Bestrijk met ricotta.
  • 4 Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Schaaf per tortilla 1,5-2 asperges met een dunschiller in linten over de ricotta.
  • 5 Bestrooi met de kaas en schuif de tortilla’s vanaf de plank op het rooster. Sluit het deksel van de barbecue en bak de tortilla’s in 2-4 minuten krokant.
  • 6 Serveer de pizza direct met rucola en bestrooi met de pijnboompitten.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 18 gram