4 personen
uitdagend
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Asperge ‘Caesar’

Asperge ‘Caesar’

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

8 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het stokbrood in de lengte in flinterdunne plakken. Bestrijk met de olijfolie en bak in de oven in circa 7 minuten krokant.
  • 2 Schil intussen de asperges en blancheer ze in 4-8 minuten beetgaar, afhankelijk van de dikte.
  • 3 Roer voor de mayonaise de eidooiers, mosterd, citroensap, knoflook en ansjovis glad. Giet al kloppend de zonnebloemolie erbij.
  • 4 Pocheer de hele eieren. Maak op borden een spiegel van de mayonaise en leg de asperges erop. Verkruimel het brood. Verdeel de gepocheerde eieren, broodkruim en parmezaan erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 870 kcal
vet 76 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr