4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Artisjok met zalmcrème

Artisjok met zalmcrème

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram sla

dit product is niet beschikbaar

20 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

400 gram artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse dille

dit product is niet beschikbaar

50 gram gerookte zalmsnippers
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

210 gram rode zalm

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder eventuele graten en velletjes van de zalm. Pureer de vis met de crème fraîche, ketchup en enkele druppels citroensap met een staafmixer of keukenmachine tot een fijne crème.
  • 2 Schep de gerookte zalm en de helft van de dille erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Zet de artisjokken op kleine bordjes of een platte schaal en vul ze met de zalmcrème.
  • 4 Leg de sla erbij en leg een plukje dille erop.

bereidingstip

De zalm smaakt ook heel lekker op een toastje.

wijnadvies

De amuse en de salade krijgen een extra kick van Hoop Huis Chenin Blanc, Hardy’s Stamp of Australia Sémillon-Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 160 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 16 gram