- 1 Meng de olijven met de kappertjes en knoflook. Meng met de olijfolie, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de basilicum en zongedroogde tomaten.
- 2 Schep een paar eetlepels rijst in je hand. Maak een kuiltje en schep daarin wat tapenade. Duw de rijst om de vulling heen, zodat er geen vulling meer zichtbaar is en de rijst alles bedekt. Rol het balletje door het broodkruim. Herhaal stap 2 met de rest van de rijst en tapenade.
- 3 Verhit de frituurolie tot 170ºC en bak hierin de rijstballetjes in circa 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de arancini warm of lauwwarm.
bereidingstip
Serveer de arancini ook eens met mayonaise gemengd met zongedroogde tomaat en knoflook.
wijnadvies
Serveer de arancini met een lekker glas Sensi Chianti.