4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Arancini met tapenade

Arancini met tapenade

ingrediënten


20 min
4 personen
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

50 gram fijn broodkruim

dit product is niet beschikbaar

500 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

3 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de olijven met de kappertjes en knoflook. Meng met de olijfolie, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de basilicum en zongedroogde tomaten.
  • 2 Schep een paar eetlepels rijst in je hand. Maak een kuiltje en schep daarin wat tapenade. Duw de rijst om de vulling heen, zodat er geen vulling meer zichtbaar is en de rijst alles bedekt. Rol het balletje door het broodkruim. Herhaal stap 2 met de rest van de rijst en tapenade.
  • 3 Verhit de frituurolie tot 170ºC en bak hierin de rijstballetjes in circa 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de arancini warm of lauwwarm.

bereidingstip

Serveer de arancini ook eens met mayonaise gemengd met zongedroogde tomaat en knoflook.

wijnadvies

Serveer de arancini met een lekker glas Sensi Chianti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 115 gram
eiwit 12 gram