gemiddeld
35 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Arancini di riso

Arancini di riso

ingrediënten


35 min
paneermeel
bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

50 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

40 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 envelopje saffraanpoeder
1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 klontje boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schuimspaan

keukenpapier

  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie en de boter en fruit hierin de helft van de ui.
  • 2 Voeg zodra de ui zacht en glazig is de risotto toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met olie.
  • 3 Giet de wijn erbij en laat verdampen op middelhoge stand.
  • 4 Giet een soeplepel hete bouillon op de rijst en roer goed. Schep zodra deze door de rijst is opgenomen nog meer bouillon in gedeelten in de pan en blijf roeren tot de risotto beetgaar is na 15-18 minuten.
  • 5 Zorg ervoor dat de risotto redelijk droog en compact is. Haal van de warmtebron en voeg saffraan, Parmezaanse kaas, (zwarte) peper en 2 eidooiers toe. Roer goed en laat afkoelen (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 6 Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de rest van de uisnippers zacht en glazig.
  • 7 Voeg de doperwtjes en een klein scheutje water toe en laat de doperwtjes 3-4 minuten garen. Breng op smaak met zout en laat even afkoelen.
  • 8 Maak van de rijst balletjes ter grootte van een kleine sinaasappel. Druk wat stukjes mozzarella en een beetje ui doperwtjesmengsel tot in de kern van de arancini. Vorm er weer een mooie bal van, zodat de vulling volledig bedekt is.
  • 9 Verhit de frituurolie tot 180°C. Klop de eieren met een snufje zout los. Wentel de arancini eerst door bloem, dan door de losgeklopte eieren en dan door paneermeel.
  • 10 Frituur de arancini in hete arachideolie tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze heet.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr