4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje

Arancini

ingrediënten


40 min
4 personen
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 mozzarella

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Neem een handje van een restje risotto en leg een stukje mozzarella in het midden. Vorm een balletje ter grootte van een walnoot en druk rondom aan. Herhaal dit tot de risotto op is. Laat de balletjes 10 minuten opstijven in de koelkast.
  • 2 Haal vervolgens de risottoballetjes eerst door wat losgeklopt ei en vervolgens door paneermeel. Zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn. Verhit een laag zonnebloemolie in een hapjespan en frituur hierin de balletjes rondom goudbruin.

bereidingstip

Heb je een restje risotto over dan zijn deze arancini een perfecte manier om dat op te maken. Lekkere goudgele balletjes gevuld met romige risotto en gesmolten mozzarella!. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram