gemiddeld
20 min.
lunch
home recepten Arabische worstenbroodjes

Arabische worstenbroodjes

ingrediënten


20 min
2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

8 merguezworstjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel ras el hanout
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Rol de stukjes brooddeeg uit tot lange slierten. Rol deze slierten om de worstjes heen zodat je een langwerpig broodje krijgt.
  • 2 Leg de broodjes met wat tussenruimte op de bakplaat en dek losjes af met een theedoek. Laat nog 20 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  • 3 Bestrijk de broodjes met ei en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak de worstenbroodjes in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen of verpak in aluminiumfolie om ze warm mee te nemen.

bereidingstip

Vervang de ras el hanout in dit recept ook eens door komijnpoeder (djinten).. Neem saucijsjes in plaats van merguezworstjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 11 gram