eenvoudig
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appeltaartvulling

Appeltaartvulling

ingrediënten


45 min
25 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneel
75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram friszoete handappel
1 kilogram moesappel

benodigdheden

1 schone pot

  • 1 Doe de appel met het citroensap, de basterdsuiker, suiker, kaneel en maïzena in een pan. Schep goed om.
  • 2 Voeg 300 ml water toe en breng al roerend aan de kook. Stoof de appelvulling 10 min. op een lage stand. Roer regelmatig.
  • 3 Schep de warme appelvulling in de pot. Sluit af met het deksel, zet de pot voorzichtig ondersteboven en laat afkoelen. Bewaar de appeltaartvulling rechtop op een koele, donkere plek.

bereidingstip

De appeltaartvulling kun je op een koele, donkere plek minimaal een half jaar bewaren. Bewaar een open pot maximaal 3 dagen in de koelkast.. Stoof met de appels ook eens wat rozijnen of reepjes gedroogde abrikoos mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1154 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 274 gram
eiwit 3 gram