-
1
Snijd de appels verticaal doormidden. Snijd uit de helften het klokhuis en leg ze met het snijvlak op het werkvlak. Snijd de appels in heel dunne plakjes. Doe alle appelschijfjes
in een kom. Meng met het citroensap aangelengd met water tot de schijfjes net bedekt zijn en verwarm circa 2 minuten in de magnetron. Laat goed uitlekken in een zeef.
-
2
Verwarm de oven voor op
190ºC. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en plak de helften in de lengterichting weer aan elkaar zodat
je een lange reep deeg krijgt. Roer de marmelade los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee.
-
3
Leg circa 10 appelschijfjes met de bolle kant naar boven, dakpansgewijs naast elkaar op de rand van het
deeg. Zorg dat ze iets boven de rand uitsteken.
-
4
Klap het randje bladerdeeg dubbel en rol het deeg losjes op.
-
5
Zet de roosjes met de appelblaadjes naar boven in de holtes van de muffinvorm.
-
6
Bak in de oven in circa 40 minuten gaar. Dek eventueel af met folie wanneer ze te bruin worden. Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi met poedersuiker. Deze appelroosjes zijn lekker als tussendoortje bij de koffie of met een bolletje roomijs als nagerecht.
bereidingstip
Gebruik voor dit recept zoete rode appels.