gemiddeld
40 min.
tussendoortje, klein gerecht, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Appelrolletjes met gezouten karamel

Appelrolletjes met gezouten karamel

ingrediënten


40 min
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel blanke rozijn
3 appels

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm voor de karamelsaus de suiker met 2 eetlepels water en een snuf zout in een (steel)pan met dikke bodem. Laat rustig goudbruin worden, zonder te roeren. Draai de pan af en toe voorzichtig heen en weer.
  • 2 Verwarm in een tweede pan de helft van de boter met de slagroom. Giet voorzichtig de warme room bij de gekaramelliseerde suiker en roer met een houten spatel tot een gladde karamel.
  • 3 Klop intussen een glad en egaal pannenkoekenbeslag van de bloem, melk en eieren. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Schep steeds een beetje beslag in de pan en bak de pannenkoekjes rondom goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
  • 4 Verwarm voor de appels 25 gram boter in een koekenpan. Voeg de appels en rozijnen toe en bestrooi met kaneel. Bak in circa 10 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Verdeel de appeltjes over de pannenkoekjes en rol op. Besprenkel met de karamelsaus en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram