gemiddeld
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Appelkrokantjes

Appelkrokantjes

ingrediënten


20 min
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

citroensap

dit product is niet beschikbaar

appel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC. Snijd ongeschilde appels in dunne plakjes, laat het klokhuis erin zitten. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier.
  • 2 Klop een scheutje citroensap los met een paar druppels zonnebloemolie en bestrijk de appelplakjes hiermee. Droog de appelkrokantjes circa 1 uur in de oven.
  • 3 Neem uit de oven en leg een stuk bakpapier boven op de bakplaat. Pak de bakplaat met het bakpapier met ovenwanten aan de zijkant vast en keer in een rustige beweging om.
  • 4 Schuif 1 vel bakpapier weer op de bakplaat en droog de andere kant van de appel onafgedekt nog ruim 1 uur in de oven. Laat de appels op een rooster afkoelen, zodat ze goed knapperig worden.
  • 5 In een luchtdicht bakje blijven de appelkrokantjes een paar dagen krokant.

bereidingstip

Deze appelkrokantjes zijn lekker over een salade met dadels, warme brie en noten, als tussendoortje, in de yoghurt of als basis van een amuse.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate