eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Appelcake in een mok

Appelcake in een mok

ingrediënten


15 min
1 eetlepel blanke rozijn
appel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvast kopje

satéprikker

  • 1 Meng de bloem met de basterdsuiker, kaneel en een snufje zout in de mok.
  • 2 Voeg het ei, de melk en de olie toe en roer goed door met een vork.
  • 3 Schep de appelstukjes en rozijnen erdoor.
  • 4 Zet de mok met het beslag 2-3 minuten in de magnetron op 900 Watt.
  • 5 Haal de mok eruit en laat 30 seconden nagaren.
  • 6 Controleer de gaarheid met een satéprikker, deze moet er droog uitkomen
  • 7 Eet de cake direct uit de mok of stort deze.

bereidingstip

Lekker met een bolletje vanille-ijs.. Voeg 1 zakje vanillesuiker extra toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 12 gram