4 personen
gemiddeld
50 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appelbollen

Appelbollen

ingrediënten


50 min
4 personen
kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 appels

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel margarine

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram margarine

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd 100 gram boter met twee messen door het bakmeel met de suiker en een snuf zout tot het grove kruimels zijn en wrijf dan het deeg verder soepel met de vingers.
  • 2 Kneed er de helft van het ei doorheen en laat het in de koelkast een half uur opstijven.
  • 3 Vul de appels met de rest van de boter en bestrooi ze rondom met wat suiker en kaneel.
  • 4 Verdeel het deeg in vieren en rol de stukken uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lapje dat groot genoeg is om de appel in te verpakken.
  • 5 Leg op elke lap deeg een appel en vouw het deeg eromheen. Dit hoeft niet netjes, en als het deeg niet helemaal past is dit niet erg.
  • 6 Zet de appels omgekeerd in een ovenschaal en bestrijk ze met het overgebleven ei. Bak de appels in circa 25 minuten bruin. Laat enigszins afkoelen voor u ze serveert.
  • 7 Lekker met een beetje yoghurt of vla.

bereidingstip

Ook lekker met toevoeging van rozijnen


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 6 gram