4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Appel met blauwe kaas en vijgen

Appel met blauwe kaas en vijgen

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram danish blue

dit product is niet beschikbaar

150 gram roquefort
4 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 rode appels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boor met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dunne plakken.
  • 2 Breng de wijn met de honing aan de kook. Leg de appelplakken erin en kook zachtjes 4 minuten.
  • 3 Schep de appel op een plat bord. Laat het stoofvocht inkoken tot siroop.
  • 4 Snijd de vijgen kruislings in of verdeel ze in parten.
  • 5 Verdeel de plakjes appel over 4 borden. Haal de vijgen door de siroop en leg ze op de appel. Besprenkel met de siroop en verdeel de blauwe kaas erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 8 gram