8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appel-abrikozentaart met notentopping

Appel-abrikozentaart met notentopping

ingrediënten


20 min
8 personen
100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

800 gram friszure appels

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

springvorm

bakpapier

  • 1 Kneed van de boter, 125 gram basterdsuiker, bloem, koekkruiden, ei en een snufje zout een soepel deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 2 Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de vrucht. Schep de rest van de basterdsuiker, sinaasappelrasp, -sap, appel en abrikozen door elkaar (kan ook een dag van tevoren).
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap van Ø 30 cm en bekleed de bodem en de rand van de vorm ermee.
  • 4 Bestrooi de deegbodem dun met paneermeel. Schep de vruchtenvulling erop en klap de deegrand terug over de vulling. Bak de taart in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in de magnetron 2 minuten op 400 Watt. Bestrijk de taartvulling ermee.
  • 6 Smelt voor de topping de suiker met appelsap en roer tot dit lichtbruin kleurt. Schep de noten erdoor. Verdeel de noten over de taart.
  • 7 Lekker met demi crème fraîche (Melkan) losgeklopt met een zakje vanillesuiker of een vanillesaus van vanillevla verdund met kookroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 109 gram
eiwit 9 gram