4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Andijvietaartjes

Andijvietaartjes

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

300 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de andijvie tot deze is geslonken. Giet het vocht af.
  • 2 Bedek de taartvormpjes met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bekleed met het bakpapier en de steunvulling en bak circa 10 minuten in de oven.
  • 3 Klop de crème fraîche los met de eieren. Voeg de gebakken andijvie en de helft van de kaas toe en roer goed door. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en giet de eiervulling in de deegbakjes. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 15 gram