- 1 Kook de aardappels in 15-17 minuten gaar in water met zout.
- 2 Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en ui 2-3 minuten.
- 3 Schep de andijvie, sojasaus en sambal erdoor en roerbak 2-3 minuten.
- 4 Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan.
- 5 Giet de aardappels af. Stamp ze niet helemaal fijn en schep het andijviemengsel en de helft van de noten erdoor.
- 6 Bestrooi de stamppot met de rest van de noten.
bereidingstip
Bestrooi de stamppot met gehakte pinda’s en geroosterde uitjes.. We kennen andijvie vooral van de stamppot met spekjes, maar deze groente combineert verrassend goed met oosterse ingrediënten als sambal en ketjap. Nog avontuurlijker maak je deze speciale stamppot door circa 3 cm geraspte gemberwortel toe te voegen. Al deze smaken passen trouwens ook goed bij de originele stamppot met spekjes.