4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Andijviestamppot met gehaktballen

Andijviestamppot met gehaktballen

ingrediënten


30 min
4 personen
600 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Kneed intussen de gehaktkruiden door het gehakt en vorm er 4 ballen van.
  • 2 Verhit het bakproduct en braad hierin de gehaktballen rondom bruin. Giet een scheutje water erbij en laat afgedekt zachtjes circa 15 minuten garen. Giet intussen de gare aardappels af. Stamp met de melk, boter, mosterd, knoflook, zout en peper tot een smeuïge puree.
  • 3 Schep de andijvie erdoor en warm deze kort mee, zodat de andijvie knapperig blijft. Serveer de stamppot met de gehaktballen. Lekker met jus.

bereidingstip

Voeg 1 ei en 3 eetlepels paneermeel toe aan het gehaktmengsel voor smeuïge gehaktballen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 37 gram