4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Andijviesalade met appel en spekjes

Andijviesalade met appel en spekjes

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

400 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de spekjes in een droge, hete pan uit op een lage stand uit tot ze knapperig zijn. Voeg de hazelnoten de laatste minuut toe en schep dan de spekjes en hazelnoten uit de pan.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de appels in blokjes. Schud de krieltjes in een ovenschaal om met wat olie, zout en peper en rooster hoog in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Klop intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • 3 Meng de spekjes, hazelnoten, appel en rozijnen met de andijvie en besprenkel met de dressing. Maal nog wat peper erover en schep de salade goed door. Serveer de salade met de krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr