12 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht
home recepten Ananas tarte tatin van de BBQ

Ananas tarte tatin van de BBQ

ingrediënten


35 min
12 personen
1 beker crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 rol taartdeeg
1 verse ananas

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue met deksel

skillet

ronde ovenschaal

  • 1 Steek de barbecue aan. Smelt de boter met de jam in de skillet of vuurvaste ovenschaal.
  • 2 Schil intussen de ananas en snijd in 4 parten. Verwijder de harde kern en snijd elk partje in plakjes van ca. 1 cm dik. Zet de ovenschaal op een onderzetter en verdeel de ananasplakken dakpansgewijs over de bodem van de schaal.
  • 3 Rol het taartdeeg uit en verwijder het bakpapier. Snijd er een cirkel uit van ø 28 cm. Leg het deeg over de ananas en stop de randen in met een houten lepel. Maak met een mes 3 inkepingen in het deeg.
  • 4 Bak de taart op het rooster van de gesloten barbecue ca. 25 min. tot het deeg goudbruin is. Laat 5 min. afkoelen en keer de tarte tatin op een grote plank of schaal. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met de crème fraîche.

bereidingstip

Je kunt de tarte tatin ook in de oven bereiden. Verwarm de oven voor op 180°C en bak in ca. 25 min. goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 2 gram