4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, bijgerecht
home recepten Ananas-spekspies

Ananas-spekspies

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels rum
1 theelepel verse gember
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 snufje chilipepervlokken
1 theelepel rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 speklapjes

dit product is niet beschikbaar

verse ananas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

barbecue

  • 1 Verwijder de schil en harde kern van de ananas. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de speklappen in dikke repen.
  • 2 Schep de blokjes ananas en repen speklap om in een marinade van de rietsuiker, een flinke snuf chilipepervlokken of rode peper, gember en eventueel rum. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • 3 Rijg de ananas en het spek om en om aan 8 satéprikkers. Rooster de spiesen zo hoog mogelijk op de barbecue of rooster in de oven op 220ºC.

bereidingstip

Week de houten spiesen voor deze spiesjes eerst in water om verbranden te voorkomen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram