4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
home recepten Amuse van avocado en krab

Amuse van avocado en krab

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel granaatappelpitje

dit product is niet beschikbaar

1 blikje krabvlees
chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

  • 1 Schil de limoen tot het vruchtvlees net zichtbaar is. Houd de vrucht boven een kom om het sap op te vangen en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Leg de partjes apart en knijp de vliesjes goed uit boven de kom.
  • 2 Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
  • 3 Snijd 2 avocadohelften in dunne parten. Pureer de andere helften met de crème fraîche, knoflook en een eetlepel van het limoensap.
  • 4 Breng de avocadocrème op smaak met zout en de chilipepervlokken en doe dit in de spuitzak.
  • 5 Verdeel de avocadopartjes in de vorm van een palmboomkroon over borden.
  • 6 Meng de krab met een paar druppels limoensap en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verdeel het krabmengsel als de stam van de palmboom over de borden. Spuit de avocadocrème rondom de palmboom of spuit een eilandje als basis van de stam. Bestrooi eventueel met de granaatappelpitjes.

wijnadvies

Bij het voorgerecht drinken we een Riesling van Lizard of J. Meyer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 9 gram