8 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Amandelijslolly´s met chocoladesaus

Amandelijslolly´s met chocoladesaus

ingrediënten


10 min
8 personen
125 milliliter chocolade dessertsaus

dit product is niet beschikbaar

1 liter roomijs
50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 ijsstokjes

8 theelepels

8 ijslepels

bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Strooi ze in een diep bord.
  • 2 Schep grote bollen van het ijs. Steek in elke bol een ijsstokje, theelepel of ijslepel en wentel het ijs door de amandelen zodat de bollen rondom bedekt zijn.
  • 3 Zet ze op een bord dat bekleed is met bakpapier of aluminiumfolie en zet dit 15 minuten in de diepvries (kan ook een dag van tevoren).
  • 4 Giet een dun laagje chocoladesaus op een koud bord en zet de lolly erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 3 gram