4 personen
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Amandelcroissants

Amandelcroissants

ingrediënten


10 min
4 personen
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

4 croissants

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

125 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

35 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg al kloppend het ei toe.
  • 2 Voeg de gemalen amandelen en bloem toe en roer tot een glad beslag. Schep in de spuitzak.
  • 3 Snijd de croissants aan de bovenkant tot de helft open en leg ze op de bakplaat. Spuit de amandelpasta er zigzaggend in.
  • 4 Bestrooi met het amandelschaafsel en bak circa 10 minuten in de oven. Laat de croissants afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.

bereidingstip

Lekker met wintersap: meng 300 ml wortelsap met 300 ml sinaasappelsap, 200 ml appelsap, het sap van 1 limoen en 2 theelepels geraspte gember. Roer 1⁄2 theelepel kaneelpoeder, 1⁄2 theelepel nootmuskaat en eventueel een snufje cayennepeper erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 16 gram