12 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje
home recepten Amandel-walnootrepen

Amandel-walnootrepen

ingrediënten


30 min
12 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels schenkstroop

dit product is niet beschikbaar

250 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde pruimen

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

200 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster ze circa 15 minuten in het midden van de oven. Schep ze halverwege een keer om.
  • 2 Rasp de schil van de helft van de sinaasappel en pers de andere helft uit. Meng de noten met de vijgen en sinaasappelrasp.
  • 3 Bekleed de vorm met bakpapier en strijk dat dik in met de olie. Verwarm op een lage stand de basterdsuiker met de stroop en sinaasappelsap tot de suiker gesmolten is. Roer met een houten lepel, pas op voor hete spatten.
  • 4 Meng de boter erdoor tot een saus en roer dan het notenmengsel erdoor. Giet de massa in de vorm en spreid met een houten lepel of de achterkant van een natte lepel goed uit.
  • 5 Laat circa 15 minuten goed afkoelen en snijd met de achterkant van een mes lijnen voor de repen erin. Laat verder afkoelen.
  • 6 Breek de repen op de inkepingen en bewaar ze met bakpapier ertussen in een afgesloten trommel.

bereidingstip

Gebruik een mix van gedroogde pruimen, abrikozen, dadels en vijgen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 7 gram