4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Afrikaanse ‘boerewors’ met zoetzure saus

Afrikaanse ‘boerewors’ met zoetzure saus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelmarmelade
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rodevruchtenazijn
1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

8 braadworsten

dit product is niet beschikbaar

8 rundersaucijzen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

staafmixer

  • 1 Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree 2-3 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook zachtjes 10-15 minuten. Laat de saus afkoelen en pureer eventueel met een staafmixer.
  • 2 Prik de saucijsjes in. Bestrijk ze met een beetje saus en gril circa 12 minuten op de barbecue of skottelbraai. Serveer met de zoetzure saus.

bereidingstip

Dit recept is lekker met gele rozijnenrijst. Kook 300 gram rijst met 1⁄2 theelepel zout, 1 theelepel kurkuma, 1 kaneelstokje en 100 gram rozijnen. Verwijder het kaneelstokje voor het serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 30 gram