4 personen
uitdagend
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht

Acarajé

ingrediënten


30 min
4 personen
1 liter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel groene currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

mespunt trassi
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram Spaanse witte bonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de bonen met de knoflook, 2 sjalotjes en rode peper in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en eventueel trassi.
  • 2 Voeg genoeg bloem toe voor een stevig mengsel en draai hier circa 16 balletjes van. Leg ze in de diepvries om op te stijven.
  • 3 Fruit intussen voor de vulling de sjalot in de olijfolie glazig en voeg de currypasta toe.
  • 4 Voeg na 1 minuut de kokosmelk en garnaaltjes toe en laat op een lage stand inkoken.
  • 5 Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C en frituur hierin de kroketjes in circa 4 minuten goudbruin.
  • 6 Laat ze uitlekken en snijd ze een beetje open. Vul de opening met wat garnalencurry en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 10 gram