4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Abrikozen-crostata

Abrikozen-crostata

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

350 gram abrikozen

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de jam met de helft van de abrikozen, maizena en 4 eetlepels suiker. Rol het deeg uit tot een cirkel en bestrooi met het amandelmeel. Leg op de bakplaat.
  • 2 Schep het abrikozenmengsel in het midden van de deegcirkel en beleg met de rest van de abrikozen. Vouw de randen van het deeg circa 4 cm over het fruit en bestrooi het zichtbare deeg met de rest van de suiker.
  • 3 Bak de crostata in de oven in circa 40 minuten goudbruin. Laat volledig afkoelen.

bereidingstip

Geen trek in abrikozen-crostata? Met de fruitvulling kun je in ieder geval blijven variëren. Probeer ook eens een crostata met pruimen, perziken, kersen, bosvruchten of aardbeien.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr