6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Abrikozen-amandelrol

Abrikozen-amandelrol

ingrediënten


25 min
6 personen
100 milliliter rosé

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels kaneelpoeder
125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 pot abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

125 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de amandelen met de jam. Bestrijk de deeglap ermee en laat de randen vrij. Bestrijk de deegranden met ei. Rol het deeg vanaf de lange kant op en druk de uiteinden en de naad goed op elkaar.
  • 2 Leg de rol op een met koud water afgespoelde bakplaat. Snijd de rol aan de bovenkant op 1 cm afstand van elkaar steeds iets in, maar niet te diep. Bak in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Schil intussen de sinaasappel en verdeel in partjes. Verwarm de melk met de suiker, kaneel en een stukje sinaasappelschil. Roer de maizena los met 2 eetlepels water en roer in delen door het melkmengsel, tot de saus bindt. Verwijder de schil en roer de rosé erdoor. Garneer de taart met partjes sinaasappel en serveer met de saus.

wijnadvies

Serveer en gebruik bij dit recept een Zuydpunt rosé gemaakt van de druif cinsault. Een sappige en fruitige rosé met de smaak van rood zomerfruit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 10 gram