- 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de amandelen met de jam. Bestrijk de deeglap ermee en laat de randen vrij. Bestrijk de deegranden met ei. Rol het deeg vanaf de lange kant op en druk de uiteinden en de naad goed op elkaar.
- 2 Leg de rol op een met koud water afgespoelde bakplaat. Snijd de rol aan de bovenkant op 1 cm afstand van elkaar steeds iets in, maar niet te diep. Bak in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
- 3 Schil intussen de sinaasappel en verdeel in partjes. Verwarm de melk met de suiker, kaneel en een stukje sinaasappelschil. Roer de maizena los met 2 eetlepels water en roer in delen door het melkmengsel, tot de saus bindt. Verwijder de schil en roer de rosé erdoor. Garneer de taart met partjes sinaasappel en serveer met de saus.
wijnadvies
Serveer en gebruik bij dit recept een Zuydpunt rosé gemaakt van de druif cinsault. Een sappige en fruitige rosé met de smaak van rood zomerfruit.