gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Aardbeikruimeltaartjes met tijm

Aardbeikruimeltaartjes met tijm

ingrediënten


15 min
4 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels aardbeienjam

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 taartvormen

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de taartvormpjes in. Meng de bloem met het amandelmeel, de basterdsuiker en boter in een kom. Meng met je vingers tot deegkruimels.
  • 2 Verdeel tweederde van de kruimels over de taartvormpjes. Druk voorzichtig aan tegen de bodem en zijkanten.
  • 3 Bestrijk elk taartje met aardbeienjam, leg wat aardbeien erop en bestrooi met wat tijm. Bestrooi de taartjes met de rest van het kruimelmengsel en bak in de oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin. Serveer met crème fraîche en garneer met tijm.

bereidingstip

Amandelmeel is soms zo verkrijgbaar, maar kun je ook makkelijk zelf maken door blanke amandelen helemaal fijn te malen in een keukenmachine.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 8 gram