4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Aardbeiensalade met gemarineerde geitenkaasbolletjes

Aardbeiensalade met gemarineerde geitenkaasbolletjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel witte balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bos verse basilicum
150 gram gele cherry-/kerstomaatjes
250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de kaas, eventueel in de keukenmachine, met de honing, tijm en peper. Rol er met vochtige handen kleine bolletjes, ter grootte van een cherrytomaatje van en leg ze in een diep bord. Giet de olijfolie erover en laat in de koelkast circa 30 minuten opstijven.
  • 2 Schep de aardbeien, cherrytomaatjes en basilicum voorzichtig door elkaar en maal er wat peper over.
  • 3 Klop de olijfolie en azijn goed door elkaar en schep dit door de salade.
  • 4 Serveer de salade met de bolletjes geitenkaas erop.
  • 5 Lekker met zelfgemaakte crackers van dun gesneden en geroosterd stokbrood en aardbeien-muntlimonade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 7 gram