- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg het bladerdeeg met het bakpapier eronder op een bakplaat. Vouw de randen rondom 1 cm om, zodat een randje ontstaat. Bestrijk de omgevouwen deegrand met ei en bestrooi met de suiker. Prik het deeg op meerdere plekken in met een vork. Bak de bladerdeegbodem in de oven in 15-17 minuten lichtbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.
- 2 Klop intussen de slagroom met de slagroomversteviger en poedersuiker lobbig. Spatel de slagroom door de mascarpone met de helft van het vanillemerg. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien of snijd ze in plakjes.
- 3 Bestrijk de deegbodem met de mascarpone en leg de aardbeien in strakke rijtjes erop. Meng de honing met de rest van het vanillemerg, de tijm, een snufje zout en peper. Sprenkel of strijk dit over de aardbeien.
bereidingstip
Maak in plaats van een plaattaart een taart van bladerdeeg in een lage taartvorm. Bereid de deegbodem een dag van tevoren en bewaar deze dicht in vershoudfolie of in een trommel.. Nog sneller? Kies dan voor een kant-en-klare taartbodem uit de supermarkt.. Vervang de tijm in dit recept door gehakte munt.