6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Aardbeienplaattaart met vanillehoning en tijm

Aardbeienplaattaart met vanillehoning en tijm

ingrediënten


30 min
6 personen
1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje slagroomversteviger

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg het bladerdeeg met het bakpapier eronder op een bakplaat. Vouw de randen rondom 1 cm om, zodat een randje ontstaat. Bestrijk de omgevouwen deegrand met ei en bestrooi met de suiker. Prik het deeg op meerdere plekken in met een vork. Bak de bladerdeegbodem in de oven in 15-17 minuten lichtbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.
  • 2 Klop intussen de slagroom met de slagroomversteviger en poedersuiker lobbig. Spatel de slagroom door de mascarpone met de helft van het vanillemerg. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien of snijd ze in plakjes.
  • 3 Bestrijk de deegbodem met de mascarpone en leg de aardbeien in strakke rijtjes erop. Meng de honing met de rest van het vanillemerg, de tijm, een snufje zout en peper. Sprenkel of strijk dit over de aardbeien.

bereidingstip

Maak in plaats van een plaattaart een taart van bladerdeeg in een lage taartvorm. Bereid de deegbodem een dag van tevoren en bewaar deze dicht in vershoudfolie of in een trommel.. Nog sneller? Kies dan voor een kant-en-klare taartbodem uit de supermarkt.. Vervang de tijm in dit recept door gehakte munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 8 gram