4 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Aardbeiencrumble met hazelnoten

Aardbeiencrumble met hazelnoten

ingrediënten


10 min
4 personen
200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram havermoutvlokken

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verdeel de aardbeien over de ovenschaal.
  • 3 Meng de havermout met de hazelnoten, kaneel, 1 eetlepel suiker, de bloem en een snufje zout in een kom en kneed met de vingers de boter erdoorheen tot een kruimelig deeg.
  • 4 Verdeel dit over de aardbeien en bak de crumble in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 5 Serveer de aardbeiencrumble warm met een schep crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 6 gram