gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Aardbeien-tartelettes

Aardbeien-tartelettes

ingrediënten


30 min
100 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

120 gram boter

dit product is niet beschikbaar

80 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

30 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

uitsteekvormpje

12 taartvormpjes

  • 1 Kneed 200 gram bloem, het amandelmeel, de poedersuiker, boter en een snuf zout tot een kruimelig deeg. Voeg vervolgens het ei toe en kneed tot een soepel deeg. Maak een bal van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 170ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot circa 4 mm dik. Neem een uitsteker die iets groter is dan de taartvormpjes. Steek plakjes deeg uit en bekleed de taartvormpjes hiermee. Snijd de overtollige randjes deeg weg en prik gaatjes in de bodem. Bak de taartbodems in de oven in circa 12 minuten gaar en goudbruin en laat goed afkoelen.
  • 3 Klop de slagroom met de vanillesuiker en mascarpone luchtig. Schep de mascarpone op de taartbodems. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel over de tartelettes.

bereidingstip

Geen amandelmeel? Maal voor dit recept blanke amandelen fijn in een keukenmachine.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 6 gram