gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Aardbeien-roomtaart

Aardbeien-roomtaart

ingrediënten


25 min
chocoladebolletjes
1 potje kersenjam

dit product is niet beschikbaar

1 potje aardbeienjam

dit product is niet beschikbaar

1 zakje slagroomversteviger

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 zakje mix voor banketbakkersroom

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vruchtensiroop

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

4 kant-en-klare taartbodems

benodigdheden

bakpapier

springvorm

keukengaren

  • 1 Vorm een kraag van bakpapier rond de springvorm en zet deze vast met keukentouw.
  • 2 Steek uit de taartbodems 4 cirkels van Ø 20 cm of zo groot als de bodem van de springvorm. Besprenkel de bodems met sinaasappelsap gemengd met vruchtenlimonadesiroop.
  • 3 Doe 400 ml water met een zakje mix voor banketbakkersroom in een kom en meng met een garde of mixer op de middelste stand 1 minuut tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom circa 5 minuten opstijven.
  • 4 Klop de slagroom stijf met slagroomversteviger en meng de banketbakkersroom en de helft van de jam erdoor.
  • 5 Leg 1 taartbodem in de springvorm en bestrijk deze met jam. Herhaal dit met de andere taartbodems.
  • 6 Zet de vorm en de geklopte slagroom 30 minuten in de koelkast.
  • 7 Bestrijk de taart rondom met de slagroom en versier met de chocoladebolletjes.

bereidingstip

Versier de zijkant van de taart met roze likkoekjes


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 135 gram
eiwit 8 gram