8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Aardbei-tiramisu

Aardbei-tiramisu

ingrediënten


25 min
8 personen
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 kleine roombotercake
150 milliliter vanillevla

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter amandellikeur
250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schaal

spuitzak

  • 1 Houd enkele aardbeien apart voor de garnering en verwijder de kroontjes van de overige aardbeien. Pureer 200 gram aardbeien met 25 gram poedersuiker.
  • 2 Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone en de rest van de poedersuiker. Meng 1 eetlepel likeur door de vanillevla.
  • 3 Snijd de cake in dunne plakken en leg een laagje cake op de bodem van de schaal. Besprenkel met wat likeur.
  • 4 Schep daarop een laag van het mascarponemengsel met daarop een laagje aardbeienpuree. Leg een laagje cake erop en besprenkel weer met likeur.
  • 5 Verdeel de vanillevla erover. Snijd aardbeien in plakjes en verdeel deze erover.
  • 6 Leg daarop een laagje cake en besprenkel licht met likeur. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en zet de schaal circa 2 uur in de koelkast.
  • 7 Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en vul de spuitzak ermee. Garneer de tiramisu met de achtergehouden aardbeien en toefjes slagroom.

bereidingstip

Neem voor deze aardbei-tiramisu ook eens lange vingers in plaats van cake.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 4 gram