4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Aardbei-frambozen ijsje

Aardbei-frambozen ijsje

ingrediënten


15 min
4 personen
75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de aardbeien met de frambozen, het citroensap en de balsamicoazijn en een snufje versgemalen peper.
  • 2 Kook 100 ml water (of 50 ml water en 50 ml rosé) met de suiker in 3-4 minuten tot een siroop en laat iets afkoelen. Schep de siroop door de vruchtenpuree.
  • 3 Schep het mengsel in ijslollyvormpjes of kleine plastic bakjes of bekertjes. Dek deze af met vershoudfolie en prik er een stokje of lange lepel doorheen in de vruchtenpuree. Geen vershoudfolie? Prik dan de stokjes erin na 1,5 uur vriezen. Bevries de ijsjes in totaal 3-4 uur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 100 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 1 gram