4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappeltortilla met andijvie en spekjes

Aardappeltortilla met andijvie en spekjes

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

125 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de spekjes circa 3 minuten. Voeg de uien toe en bak ze 5 minuten mee. Schep alles in een zeef en vang het bakvet op.
  • 2 Giet het bakvet terug in de pan en bak hierin de aardappelschijfjes circa 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de andijvie toe en bak deze een paar minuten mee, tot de groente geslonken is.
  • 3 Mix de eieren met de staafmixer in een maatbeker met de knoflook en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Meng de spekjes en uien door de aardappels in de koekenpan en giet het eimengsel erbij. Roer alles goed door en gaar de tortilla afgedekt circa 5 minuten op middelhoge stand.
  • 5 Maak de randen van de tortilla los en laat de omelet uit de pan op een groot bord glijden. Keer de tortilla om en bak de andere kant ook 5 minuten, tot de omelet gaar is. Snijd in punten.

bereidingstip

Je kunt de tortilla na 3 minuten bakken ook 15 minuten laten garen in een voorverwarmde oven (150ºC). Gebruik dan wel een ovenbestendige koekenpan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 22 gram