4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelspiesen met rozemarijn en zeezout

Aardappelspiesen met rozemarijn en zeezout

ingrediënten


30 min
4 personen
theelepel zeezout

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

600 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 metalen spiesen

  • 1 Kook de aardappelblokjes in water met zout in ca. 10 min. net gaar. Ris intussen de naalden van de takjes rozemarijn en meng met de olijfolie en het zout.
  • 2 Giet de aardappelblokjes af en laat ze goed uitlekken. Schep ze door de rozemarijnolie. Rijg de aardappelblokjes aan de spiesen.
  • 3 Gril de aardappelspiesen op een hete barbecue of in een grill- of koekenpan in ca. 5 min. rondom goudbruin en knapperig.

bereidingstip

Wissel de aardappels ook eens af met stukjes groenten als paprika, rode ui, courgette, broccoli en bloemkool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 188 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 3 gram