4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappelsalade met ham en komkommer

Aardappelsalade met ham en komkommer

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel franse mosterd

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram beenhammen

dit product is niet beschikbaar

200 gram achterhammen

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

750 gram nieuwe aardappels
750 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze iets afkoelen.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 3 Meng de lauwe aardappelen luchtig met zout, peper, ui, de helft van de peterselie, komkommer en kappertjes door elkaar. Schep de dressing erdoor.
  • 4 Verdeel de rucola over een schaal of borden. Schep daarop de aardappelsalade. Verdeel de hamreepjes erover en bestrooi de salade met de rest van de peterselie.

wijnadvies

Aardappelsalade en komkommer combineren goed met Sauvignon Blanc. Kies uit Berg Schaduw, Jean Sablenay of Sea Breeze. Ook Pinot Blanc van Arthur Metz is een goede optie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 14 gram