4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelsalade met augurk

Aardappelsalade met augurk

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels augurkenvocht
3 eetlepels augurken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels franse mosterd
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de aardappelen en snijd in stukjes van 2 cm. Kook in 15 min. gaar. Giet af, schep om met de azijn en laat 10 min. afkoelen tot lauwwarm op een grote platte schaal.
  • 2 Maak intussen de dressing. Meng de sjalot, mosterd, de augurkenblokjes en het -vocht, de olie, bouillon en 2 el bieslook in een kom. Schep de dressing door de aardappelen en laat 30 min. staan.
  • 3 Roer door en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de rest van de bieslook.

bereidingstip

Je kunt de salade tot 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. op kamertemperatuur komen.. Lekker met hardgekookt ei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 296 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 5 gram